ילדים וצוות של וראיטי
מה אנחנו שואפים להשיג
שיפור וקידום רווחתם ואיכות חייהם של ילדים בעלי צרכים מיוחדים ושל בני משפחותיהם. הבטחת מיצוי הפוטנציאל ההתפתחותי של ילדים בעלי צרכים מיוחדים לצורך השגת עצמאות מרבית, באמצעות אבחון ואיתור מוקדם של לקויות פיזיות, התפתחותיות, ומנטאליות, והקמה והפעלה של מגוון שירותים איכותיים לטיפול בלקויות אלו. קידום הסובלנות וההכלה החברתית של ילדים בעלי צרכים מיוחדים, במטרה להבטיח את השתלבותם השווה בחברה. הבטחת השתלבותם של בעלי צרכים מיוחדים כבוגרים יצרנים בחברה. הרחבת מאגר הידע בתחום התפתחות הילד באמצעות קיום ופיתוח מערכת מחקר ומעקב, הכשרת כוח אדם, ומתן ייעוץ והדרכה להורים ולבני משפחותיהם.
הילדים והצוות של וראיטי
אודות מרכז וראייטי
נוצר קשר חם בין הילדים לצוות

מרכז וראייטי ירושלים משמש משנת 1994 בית חם לילדים בעלי צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם ופועל לקדם את זכותו של כל ילד למירב ההזדמנויות למיצוי כישרונותיו ויכולותיו ולקידום השתלבותו בחברה.

מרכז וראייטי ירושלים משתייך לארגון וראייטי העולמי, ופועל בשיתוף עם וראייטי ישראל. ארגון ורייאטי העולמי, מונה כ-55 סניפים, שרובם מתמקדים בסיוע פיננסי לילדים בעלי צרכים מיוחדים, ברמה הפרטנית והארגונית כאחד.

ייחודו של מרכז וראייטי ירושלים בכך שהוא מאגד תחת קורת גג אחת מכלול מסגרות טיפוליות ותמיכתיות, בהן משתתפים מאות ילדים בני שבעה חודשים ועד לגיל 18, מירושלים וסביבותיה. המרכז מטפל בילדים בעלי צרכים מיוחדים ובילדים רגילים מכל מגזרי החברה הישראלית: דתיים, חילוניים, ערבים ויהודים.

איך הכל החל?

בראשית שנות ה-70 חברו "וראייטי" ישראל, עיריית ירושלים, קרן ירושלים ובית החולים הדסה במטרה להקים מרכז, שיתמחה במתן מענה מקצועי וחדשני לילדים בעלי צרכים מיוחדים. ראש עיריית ירושלים דאז, טדי קולק ז"ל, הקצה לבניית המרכז שטח של 6,000 מ"ר בלבה של ירושלים המערבית, מול הכנסת, בית המשפט העליון ועמק המצלבה.

מר קלמן גרדינגר ז"ל, חבר הועד המנהל של "וראייטי" ישראל ובעליו של ת.י. תיאטראות בינלאומיים בע"מ, ומר  דני  אנג'ל ז"ל, חבר הועד המנהל  של "וראייטי" ישראל,  ובעלים  ומנכ"ל של  מאפיות  אנג'ל, נרתמו לנצח על  הקמת  המרכז.

עשרות תורמים פתחו את כיסם וליבם, ואפשרו את הגשמת החלום.

בשנת 2000 נעתרו רבקה ויעקב נמרודי לבקשתם של מר דני אנג'ל ז"ל ועו"ד אורי סלונים, ותרמו תרומה נכבדת לצורך השלמת הבנייה. מרכז וראייטי ירושלים מנציח את שם בתם רות נמרודי-וייסברג ז"ל, שנהרגה בתאונה במהלך חופשה משפחתית.

ב-1994 פתח מרכז וראייטי ירושלים את שעריו. ועדת מומחים סייעה בפיתוח תוכניות טיפול, שאת תשתיתן המקצועית והרעיונית הניח פרופ' אלכסנדר ראסל ז"ל, מנהל מחלקת ילדים בבית החולים הדסה וממייסדי מרכז וראייטי ירושלים. פרופ' ראסל חזה את הקמתו של מרכז חלוצי, שיתמחה במתן טיפול ייחודי, כוללני ומותאם לכל לקות. לצורך זה  גיבש פרופ' ראסל תוכנית טיפולית ל-13 תחומים מובחנים, כשכל תחום יוחד ללקות שונה ונתן לה מענה ייחודי.

בשנת 2004 נכנס מרכז וראייטי ירושלים לתקופה חדשה בניצוחו של צוות ניהולי חדש.

מרכז וראייטי ירושלים הוא מלכ"ר. המימון לפעילויות המתקיימות במרכז מבוסס בעיקר על תרומות, אולם ארגון "וראייטי" ישראל משתתף במימון אחזקתו וחלק מפעילויותיו של מרכז וראייטי ירושלים.

הצוות נאמן לעמותה ולילדים